Artist Talk Theo Rooden zondag 10 oktober

 

Theo Rooden presenteert ogenschijnlijk kraakheldere geometrische wandkleden. Van dichtbij blijkt het raadselachtig hoe draden het weefsel vormen en diepte suggereren in het platte vlak. Theo Rooden is aanwezig in KunstHalte 6 op zondag 10 oktober. In een ‘Artist Talk’ om 14.00 u gaat hij in op zijn weverschap en de totstandkoming van zijn werken.

In de expositie ‘Met Andere Ogen’ krijg je de unieke mogelijkheid om ook via geluidsfragmenten even in de hoofden van deze vier kunstenaars te kruipen. Zij vertellen over hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de werkelijkheid vertalen in kunst, en (laten) zien wat ons in de waan van de dag vaak ontgaat.  We zijn zo vaak te druk om ons nog te realiseren wat we zien. Kijk eens ‘Met Andere Ogen’ en take your time… Om deze verhalen te kunnen beluisteren is het handig als je je mobiele telefoon met een koptelefoontje meeneemt als je de expositie in KunstHalte 6 bezoekt. Gedetailleerde informatie is te vinden op de websites van de exposerende kunstenaars.

Theo Rooden * www.theorooden.nl   

Bij Theo Rooden draait alles om patronen. In het alledaagse ziet hij de onbedoelde schoonheid van ordeningen en ritmes. De geweven kunstwerken die uit zijn observaties voortkomen, groeien draad voor draad onder zijn handen. De wandkleden met geometrische compositie uit de collectie ‘Shadow of a Doubt’ zijn geïnspireerd door het schaduwspel. In het platte vlak van het weefsel wordt diepte gesuggereerd.