Met Andere Ogen van 02 oktober t/m 07 november

 

Zaterdag 2 oktober 2021 is het eindelijk zover: de officiële opening van KunstHalte 6!

Op 2 oktober om 14.00 u vindt de feestelijke opening van KunstHalte 6 aan het Zuideinde in Naaldwijk plaats. Cultureel verbinder Arne Weverling geeft de aftrap voor dit hernieuwde kunstcentrum in het hart van het Westland en opent de eerste expositie genaamd ‘Met Andere Ogen’. Tijdens openingstijden is iedereen van harte welkom om binnen te lopen en te genieten van steeds wisselende exposities van hedendaagse beeldende kunst en andere culturele activiteiten.

Met Andere Ogen

De vier Rotterdamse kunstenaars in deze eerste expositie van KunstHalte 6 vormen samen een ‘zwerm’ van diverse pluimage. Ze trekken geregeld samen op, maar hebben ieder een eigen karakteristieke uitingsvorm in weefsel, stof, vilt of op het schilderdoek.  Speciaal voor de opening van KunstHalte 6 strijkt ‘De Zwerm’ vanaf begin oktober een ruime maand neer in Naaldwijk.

Schilder Caroline Bijvoet maakte speciaal voor deze expositie ‘Gekast’. Een locatiegericht drieluik over werken in het Westland: Gepot, Gesneden, Geplukt. Caroline zal in KunstHalte 6 tijdens een ‘Artist Talk’ op zondag 24 oktober om 15.30 u meer uitleg en achtergronden geven bij haar schilderijen.

Caroline Grootenboer maakt veelzijdige modulaire textielkunst. Organisch van vorm en zacht aanvoelend. Puur, duurzaam en geluiddempend. Haar performance, de kleurenwisseling van het kunstwerk, vindt plaats op zondag 24 oktober om 13.30 u. Op zondag 31 oktober zal ze een viltworkshop geven.

Schilder Annejole Jacobs-de Jongh (winnaar Sterren op het Doek 2019) typeert met haar serie ‘Take Your Time’ verschillende periodes uit de afgelopen honderd jaar aan de hand van beeldcollages met teksten en portretten. Op zondag 17 oktober tijdens ‘Meet the Artist’ vertelt Annejole over haar werk en over haar portretten op maat.

Theo Rooden presenteert ogenschijnlijk kraakheldere geometrische wandkleden. Van dichtbij blijkt het raadselachtig hoe draden het weefsel vormen en diepte suggereren in het platte vlak. Theo Rooden is aanwezig in KunstHalte 6 op zondag 10 oktober. In een ‘Artist Talk’ om 14.00 u gaat hij in op zijn weverschap en de totstandkoming van zijn werken.

In de expositie ‘Met Andere Ogen’ krijg je de unieke mogelijkheid om ook via geluidsfragmenten even in de hoofden van deze vier kunstenaars te kruipen. Zij vertellen over hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de werkelijkheid vertalen in kunst, en (laten) zien wat ons in de waan van de dag vaak ontgaat.  We zijn zo vaak te druk om ons nog te realiseren wat we zien. Kijk eens ‘Met Andere Ogen’ en take your time… Om deze verhalen te kunnen beluisteren is het handig als je je mobiele telefoon met een koptelefoontje meeneemt als je de expositie in KunstHalte 6 bezoekt. Gedetailleerde informatie is te vinden op de websites van de exposerende kunstenaars.

Hieronder vindt u meer informatie over de exposerende kunstenaars en hun achtergrond:

Caroline Bijvoet * www.bijvoet-schilderijen.nl

In het werk van Caroline Bijvoet speelt de mensgemaakte omgeving een hoofdrol. Ruimtereizen worden vertaald in olieverf en acryl op doek of paneel. In eerste instantie roept het werk herkenning op, maar bij nadere beschouwing is er steeds iets ongrijpbaars. Waar staat de mens? Caroline maakte speciaal voor de heropening van KunstHalte 6 ‘Gekast’, drie locatiegerichte werken over werken in Westland. Via het netwerk van KunstHalte 6 werd Bijvoet in contact gebracht met drie karakteristieke bedrijven in Westland met potplanten, snijbloemen en fruit. Verhalen van de ondernemers en locatieonderzoek zijn in de tussenliggende maanden stapsgewijs vertaald in drie grote, gelaagde olieverfdoeken. De onbedwingbare lust van de mens om de natuur te temmen, om groots te structureren is voelbaar. De leegte op het moment van de gewassenwissel is zichtbaar. Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur? Een actueel thema.

Caroline Grootenboer * www.changeableart.nl

Het creëren, laten ontstaan en kleuren zijn een passie voor Caroline Grootenboer. Met verschillende ambachtelijke technieken maakt zij veel onderdelen met een diversiteit aan structuren. De kunstwerken voelen heerlijk zacht en de gelaagdheid kan je met verschillende ogen bekijken. Componeer zelf, raak de kunst aan en beleef het kunstwerk ‘Het Westland’. Voor deze expositie heeft zij zich laten inspireren door de plattegrond van Westland en de kleuren die overdag zichtbaar zijn en de kleuren die in de nacht zichtbaar zijn. Haar kunstwerk is modulaire kunst en de eerste drie weken is de plattegrond van Westland in de kleuren die overdag zichtbaar zijn te zien. Op 24 oktober verandert het kunstwerk in de nachtkleuren. Zij verwisselt de onderdelen en speelt met haar kunst ofwel… kunst in beweging: ‘Changeable Art’.

Annejole Jacobs – de Jongh * www.joleart.nl

Annejole (winnaar van ‘Sterren op het Doek 2019’ met het portret van Matthijs van Nieuwkerk) bekijkt de wereld door de ogen van een verzamelaar van beelden, teksten en foto’s over een persoon, een item, een stad of een bepaald thema. Zij exposeert mixed media portretten uit de serie ‘Take Your Time’ waarin zij verschillende periodes uit de afgelopen honderd jaar typeert. Stilte, crisis, opbouw en uitbundigheid wisselen elkaar af. Sommige periodes lijken zich nu te herhalen.

Theo Rooden * www.theorooden.nl 

Bij Theo Rooden draait alles om patronen. In het alledaagse ziet hij de onbedoelde schoonheid van ordeningen en ritmes. De geweven kunstwerken die uit zijn observaties voortkomen, groeien draad voor draad onder zijn handen. De wandkleden met geometrische compositie uit de collectie ‘Shadow of a Doubt’ zijn geïnspireerd door het schaduwspel. In het platte vlak van het weefsel wordt diepte gesuggereerd.

I.v.m. de coronamaatregelen staan we een maximaal aantal bezoekers tegelijk in onze ruimte toe. Let op de gepaste afstand van 1,5 meter. Het werk van de kunstenaars is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door DK Grafisch Ontwerp, Kbite, Koppelaar MixMedia, Van der Meer Verzekeringen en WEA Accountants en Adviseurs. De verbouwing van KunstHalte 6 is mede mogelijk gemaakt door HUBO ’s-Gravenzande. De feestelijke opening van KunstHalte 6 is mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb en KCI (Kleine Culturele Initiatieven).