Op 26 maart opent in KunstHalte 6, Zuideinde 6 te Naaldwijk, de tentoonstelling “De kracht van de natuur in beeld” van Tinka Schilperoort, Heleen Boerkamp-Beukers en Laura Karsters. De opening zal worden verricht door mevrouw Odilia Rodrigues.

 

Tinka Schilperoort schildert haar uiterst realistische schilderijen van koeien en andere dieren in olieverf. Haar werk bouwt ze op in lagen, waardoor er steeds meer diepte en structuur ontstaat, waarbij contrast, licht en schaduw een grote rol spelen. Heldere, sprekende kleuren zorgen voor een levendig schilderij.

Ieder dier is een individu op zich en dat karakter probeert ze te vangen op het doek. Niets mooier dan een koe met een verhaal in opdracht te mogen schilderen.
Tinka heeft een atelier in het centrum van Delft waar zij schilderles geeft aan kleine groepen. Haar werk is online te vinden op koeienschilderij.nl en onder dezelfde naam op facebook en instagram.

 

Heleen Boerkamp-Beukers woont en werkt als realistisch kunstenaar in Zoetermeer.

Als kind al bezig zijnde met tekenen en schilderen, is dit altijd haar grootste passie gebleven! Haar inspiratiebron voor het vrije werk is “alles wat leeft”, dus mens, dier en natuur ! De natuur is haar rustpunt, haar haven en haar werk verbeeldt dat prachtig. Nieuwe ideeën ontstaan dáár! Tevens heeft zij een grote liefde voor oude deuren van gebouwen die zij bezocht heeft in zuidelijke landen.

Naast vrij werk, schildert en tekent zij ook portretten in opdracht, gebruikmakend van pastelpotlood, acryl- en olieverf. Tevens maakt zij muurschilderingen voor o.a. kinderkamers en geeft schilderworkshops voor kleinere groepen.

Het geeft haar veel voldoening om in opdracht te werken, daarom is in 2013 BAM-Crea opgericht. BAM-Crea staat voor een creatieve geest. Niets is te gek, en Bijna Alles (is) Mogelijk! Voor een impressie hiervan kunt u een kijkje nemen op de website https://www.bam-crea.nl/

 

Laura Karsters’ beelden zijn vaak geïnspireerd op de mens. Het gaat haar er om, de innerlijke beleving in kaart te brengen. Verbeeld in abstracte mensbeelden en soms in meer organische vormen. Vaak ook een combinatie, de verstrengeling van mens en natuur.

Laura bouwt haar werk eerst op met rollen klei, om vervolgens het werk te vervormen, stukken af te scheuren en weer toe te voegen, en dan weer verder te bouwen.  Zo vormt het beeld zich langzaamaan tussen haar handen. De uitstraling wordt bepaald door de verschillende lagen slibs en glazuren die zij over elkaar heen zet, waardoor de verschillende lagen gaan samenwerken in hun kleurbeleving en de uiteindelijke expressie van het beeld.

Laura heeft haar atelier in Leiden. Ze geeft les op diverse locaties, in Den Haag, Naaldwijk en Leiden. Haar werken zijn online te bewonderen op https://laurakarsters.wixsite.com/laurakarsters

 

Zoals gewoonlijk zal er op het scherm in KunstHalte 6 meer te zien zijn over de kunstenaars en hun werk.

 

De opening van de expositie ‘De kracht van de natuur in beeld’ vindt plaats op zaterdag 26 maart om 14.00 u.