5 februari 2022 t/m 20 maart 2022

Op 5 februari is geopend in KunstHalte 6, de tentoonstelling “Van verbeelding naar beeld” van Dick Tulp. De opening is verricht door de heer G. van Doornik uit Maassluis.

Dick Tulp tekent, schildert en boetseert. Zijn onderwerpen zijn traditioneel: figuur, portret, landschap en stilleven. Ook zijn werkwijze is traditioneel, omdat hij met traditionele materialen werkt en inzichten toepast die schilders en beeldenmakers vanouds hebben ontwikkeld en toegepast met onverminderd indrukwekkende resultaten. Hij is dus niet uit op kunstvernieuwing vanuit eigen theoretische bespiegelingen of omdat de mode dat vraagt. Wel probeert hij nadrukkelijk zijn stempel te drukken op wat hij maakt  door zijn eigen inzichten over licht, kleur, vorm en compositie toe te passen. Hij streeft ernaar zich voortdurend te verbeteren door zich te verdiepen in – en te toetsen aan het werk van kunstenaars die hij bewondert, zowel oude als hedendaagse meesters.

Dick werkt in opdracht en maakt vrij werk. Daarnaast geeft hij groeps- en privélessen aan ieder die van tekenen en schilderen houdt en zich verder wil ontwikkelen.

Hij heeft een opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Kunstacademie en is genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2021. Hij geeft teken- en schilderworkshops, demonstraties en cursussen in Nederland en België, waarbij hij voornamelijk werkt met aquarel en acryl.

Dick is elke zondagmiddag persoonlijk aanwezig in de Kunsthalte om meer over zijn werk te vertellen en geeft om 15.00 u. een rondleiding.

Ook is er op het scherm in KunstHalte 6 meer te zien zijn over de kunstenaar en zijn werk.