Op Grote Schaal van 13 november t/m 09 januari

 

Judith Groenewegen maakt schilderijen waarbij zij gebruik maakt van kruissteekpatronen. Het zijn XL-borduurwerken voor aan de muur. Het garen dat zij gebruikt is afvalmateriaal uit de textielindustrie. Oude technieken in een nieuw jasje. Voor Judith is deze vorm van handwerk een manier om te ontsnappen aan de hectiek van alledag. De schilderijen die zij maakt zijn uniek, dus je hebt echt iets bijzonders aan de muur met Werk van Juut.

Minke Buikema heeft gestudeerd aan het Amsterdamse Fashion Instituut. Met haar creatieve talenten en een sterk analytisch vermogen heeft zij diverse organisatorische functies vervuld in de confectie industrie. Na vele jaren met passie en plezier in de mode gewerkt te hebben besloot zij haar leven een compleet andere wending te geven. Het schilderen had haar gegrepen en daar wilde zij zich verder in bekwamen. Haar talenten voor analyserend denken en ruimtelijk inzicht gebruikt zij nu voor haar schilderwerk. Minke heeft een scherp oog voor detail maar houdt ervan om datgene wat zij waarneemt met een kracht en een directheid neer te zetten die kenmerkend zijn voor haar stijl. De kleuren, de vormen en haar stemming van het moment bepalen haar werk.

Corrie Zevenbergen is geïnspireerd door mens en natuur. Naast stenen beelden van vrouwenfiguren en organische vormen werkt ze op dit moment voornamelijk met keramiek. Na in 2020 de opleiding Keramische Technieken aan de NKO in Gouda afgerond te hebben, is ze zich verder gaan ontwikkelen. Ze maakt keramische objecten die samengesteld zijn uit de technieken draaien en handvormen. Hierbij zoekt ze de balans tussen ruimtelijkheid en beweging. Ook bij deze objecten zijn de organische vormen terug te vinden die als vanzelfsprekend terugkomen door haar vroegere opleiding als bloemist. Daarnaast maakt ze schalen en mokken waarbij de afdeklaag bestaat uit zelf ontwikkelde glazuren.

In de expositie Op Grote Schaal worden bekende dagelijkse ambachten vergroot weergegeven. Ook nu zal er op het scherm in KunstHalte 6 meer te zien zijn over de kunstenaars en hun werk.

De opening van de expositie ‘Op Grote Schaal’ vindt plaats op zaterdag 13 november om 14.00 u.

I.v.m. de coronamaatregelen staan we een maximaal aantal bezoekers tegelijk in onze ruimte toe. Let op de gepaste afstand van 1,5 meter. Het werk van de kunstenaars is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door DK Grafisch Ontwerp, Kbite, Koppelaar MixMedia, Van der Meer Verzekeringen, WEA Accountants en Adviseurs en Marlen Smal p&o met passie.

KunstHalte 6 is gesloten op 25 december en 01 januari.