Meet the Artist Annejole Jacobs-de Jongh zondag 17 oktober

 

Schilder Annejole Jacobs-de Jongh (winnaar Sterren op het Doek 2019) typeert met haar serie ‘Take Your Time’ verschillende periodes uit de afgelopen honderd jaar aan de hand van beeldcollages met teksten en portretten. Op zondag 17 oktober tijdens ‘Meet the Artist’ vertelt Annejole over haar werk en over haar portretten op maat.

In de expositie ‘Met Andere Ogen’ krijg je de unieke mogelijkheid om ook via geluidsfragmenten even in de hoofden van deze vier kunstenaars te kruipen. Zij vertellen over hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de werkelijkheid vertalen in kunst, en (laten) zien wat ons in de waan van de dag vaak ontgaat.  We zijn zo vaak te druk om ons nog te realiseren wat we zien. Kijk eens ‘Met Andere Ogen’ en take your time… Om deze verhalen te kunnen beluisteren is het handig als je je mobiele telefoon met een koptelefoontje meeneemt als je de expositie in KunstHalte 6 bezoekt. Gedetailleerde informatie is te vinden op de websites van de exposerende kunstenaars.

Annejole Jacobs – de Jongh * www.joleart.nl

Annejole (winnaar van ‘Sterren op het Doek 2019’ met het portret van Matthijs van Nieuwkerk) bekijkt de wereld door de ogen van een verzamelaar van beelden, teksten en foto’s over een persoon, een item, een stad of een bepaald thema. Zij exposeert mixed media portretten uit de serie ‘Take Your Time’ waarin zij verschillende periodes uit de afgelopen honderd jaar typeert. Stilte, crisis, opbouw en uitbundigheid wisselen elkaar af. Sommige periodes lijken zich nu te herhalen.