Artist Talk Caroline Bijvoet zondag 24 oktober

 

Schilder Caroline Bijvoet maakte speciaal voor deze expositie ‘Gekast’. Een locatiegericht drieluik over werken in het Westland: Gepot, Gesneden, Geplukt. Caroline zal in KunstHalte 6 tijdens een ‘Artist Talk’ op zondag 24 oktober om 15.30 u meer uitleg en achtergronden geven bij haar schilderijen.

In de expositie ‘Met Andere Ogen’ krijg je de unieke mogelijkheid om ook via geluidsfragmenten even in de hoofden van deze vier kunstenaars te kruipen. Zij vertellen over hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de werkelijkheid vertalen in kunst, en (laten) zien wat ons in de waan van de dag vaak ontgaat.  We zijn zo vaak te druk om ons nog te realiseren wat we zien. Kijk eens ‘Met Andere Ogen’ en take your time… Om deze verhalen te kunnen beluisteren is het handig als je je mobiele telefoon met een koptelefoontje meeneemt als je de expositie in KunstHalte 6 bezoekt. Gedetailleerde informatie is te vinden op de websites van de exposerende kunstenaars.

Caroline Bijvoet * www.bijvoet-schilderijen.nl

In het werk van Caroline Bijvoet speelt de mensgemaakte omgeving een hoofdrol. Ruimtereizen worden vertaald in olieverf en acryl op doek of paneel. In eerste instantie roept het werk herkenning op, maar bij nadere beschouwing is er steeds iets ongrijpbaars. Waar staat de mens? Caroline maakte speciaal voor de heropening van KunstHalte 6 ‘Gekast’, drie locatiegerichte werken over werken in Westland. Via het netwerk van KunstHalte 6 werd Bijvoet in contact gebracht met drie karakteristieke bedrijven in Westland met potplanten, snijbloemen en fruit. Verhalen van de ondernemers en locatieonderzoek zijn in de tussenliggende maanden stapsgewijs vertaald in drie grote, gelaagde olieverfdoeken. De onbedwingbare lust van de mens om de natuur te temmen, om groots te structureren is voelbaar. De leegte op het moment van de gewassenwissel is zichtbaar. Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur? Een actueel thema.