Westlandse scholieren exposeren in KunstHalte 6

De expositie ‘Jong Talent!’ beleeft binnenkort haar tweede editie in galerie KunstHalte 6. Van 22 tot en met 30 juni zijn schilderijen en tekeningen van Westlandse jongeren te zien. Dit zijn leerlingen van ISW Hoogeland en Lentiz|Floracollege. Docent Martin Groen opent de expositie op vrijdag 21 juni om 19 uur. Iedereen is hierbij welkom

Komt u ook het teken- en schildertalent van Westlandse jongeren bekijken? Gedurende twee weekenden zijn in Kunsthalte 6 maar liefst veertig gevarieerde kunstwerken van Westlandse scholieren te zien. Zij zijn eindexamenkandidaten en leerlingen van ISW Hoogeland en Lentiz|Floracollege. Deze jongeren, 15- en 16-jarigen, doen examen in het vak Beeldende Vorming of volgen het vak CKV op het vmbo, de havo of het vwo. Met hun docent Petra Olsthoorn (ISW) of Martin Groen (Flora) hebben ze een selectie gemaakt voor deze expositie. De examenkandidaten van het ISW moesten onderdelen van een schilderij van een bekende kunstenaar gebruiken voor eigen werk. Het Floracollege is een erkende Cultuurprofielschool, wat betekent dat Kunstvakken ook examenvakken zijn. Sommige jongeren gaan hierna naar een kunstzinnige opleiding, anderen tekenen en schilderen graag als liefhebberij.

KunstHalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis.