Galerie Kunsthalte 6 in Naaldwijk toont vanaf zondag 28 april gezamenlijk werk van Elly van Baalen en Coby van Buuren. De expositie heet PAPIER-US en loopt tot en met 16 juni. De twee kunstenaars reflecteren op ‘ontworteling’ met textiel en papier. Blikvanger is de grote installatie BEING (T)HERE. Iedereen is welkom bij de opening op 28 april om 15.00 uur.

Elly van Baalen (1956) uit Maassluis studeerde af aan de KABK in Den Haag. Ze wil kunst dichterbij mensen brengen. Dit doet ze met interactieve installaties zoals de ‘Schatkamer voor Verwondering’, een interactieve installatie uit 2023 waarbij bezoekers worden uitgenodigd om hun verwondering op een briefje te schrijven en dit in een van de honderden envelopjes van het kunstwerk te stoppen.

Coby van Buuren (1959), een nicht van Elly, gebruikt ook papier en textiel. Ze werkte bij Royal Delft en Weverij de Ploeg en volgde een kunstopleiding in Amsterdam. Vanaf 2014 maakt ze vooral installatiekunst, waarbij het maakproces en persoonlijke ervaringen een grote rol spelen. Sinds 2023 woont en werkt Coby in Maassluis.

Workshops

De kunstenaars geven een rondleiding op zaterdag 18 mei tussen 14 en 15 uur. De toegang is zoals gewoonlijk gratis.

Er worden ook bijzondere workshops verzorgd, deze keer niet in het weekend maar op doordeweekse dagen. Zo kunt u met eigen gedichten over de installatie aan de slag op donderdag 23 mei van 13.30 tot 16.00 uur. Deze workshop ‘Het Eigenwijze Kunstboekje’ kost €55. Op dinsdag 28 mei tussen 13.30 en 16.00 uur kunt u werken met takken in de workshop ‘Roots’. Ook deze workshop kost €55. U kunt u aanmelden via info@kunsthalte6.nl.

Galerie KunstHalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van half 2 tot half 5. De toegang is gratis, de kunstwerken zijn te koop.