Galerie Kunsthalte 6 heeft een primeur: voor het eerst exposeert Johan van der Helm zijn aanstekelijke kunstwerken. Hij maakt zeer professionele schilderijen en beelden in popart-, streetart- of realistische stijl. De expositie WHAT HANDS CAN MAKE start op zaterdag 2 maart. Iedereen is welkom bij de opening om 14.30 uur.

 

Johan van der Helm (1951, Delft) maakt pas sinds vijf jaar vrije kunst. Of het nu een 3D geprinte Popeye is, of popartiesten of een Jezusbeeld met graffiti: de creativiteit spat ervan af. Zijn motto: ‘Leuke dingen maken is lekker!’

De illustrator en reclameman uit Naaldwijk tekende altijd in zijn jonge jaren en maakte carrière als grafisch ontwerper en illustrator. Opdrachten voor zijn reclamebedrijf Artmax maken de laatste jaren steeds meer plaats voor vrolijke streetart objecten en mixed media portretten van bekendheden op houten panelen.

Zijn kunstwerken variëren sterk in materiaalkeuze (acryl, graffiti, papier, air brush) en zijn vaak afgewerkt met lagen hoogglans epoxy. Sculpturen maakt hij vaak met behulp van een 3D printer.

Rondleiding

De expositie duurt tot en met zondag 21 april. Op zaterdag 23 mrt om 15.00 uur geeft

Johan een rondleiding voor belangstellenden.

De titel van zijn solo-expositie – WHAT HANDS CAN MAKE – is niet toevallig gekozen. Het

geeft precies weer hoe Johan is: wat zijn ogen zien kunnen zijn handen maken. Hij pakte in zijn leven alles op wat hem beviel, of het nu drummen was of het airbrushen van Westlandse Harleys. Voor meer informatie: zie: https://artmax.nl.

 

Galerie KunstHalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van half 2 tot half 5. De toegang is gratis, de kunstwerken zijn te koop.