Noelle van der Hagen is een bekende textielkunstenaar die met kleur, licht en glans tovert. He, is dit stof? is vaakde reactie op haar verrassende werk.

Ze experimenteert met allerlei materialen en nieuwe technieken. Met haar sculpturen in 2D en 3D probeert ze de kijker te verleiden om af te dwalen naar een ander perspectief.

Tijdens haar loopbaan in het bedrijfsleven als communicatietrainer en coach is Noelle gestart met textielkunstopleidingen. Deze heeft ze in 2019 afgerond met een Master Textiel Art en sindsdien werkt ze voltijds als beeldend kunstenaar. In 2022 ontving ze een beurs van het Prins Bernard Cultuurfonds voor lichtonderzoek. Samen met TU Delft bouwt ze aan een grote lichtinstallatie.

Noelle heeft vele exposities op haar naam staan.

Nora van Klingeren maakt kleurrijke wandkleden van textiel in combinatie met constructies van staal en andere materialen. Vilt vormt bijna altijd een onderdeel. Het vilt maakt ze zelf. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden. Ze werkt vaak in series zodat ze een verhaal kan vertellen. Nora is opgeleid als architect en werkte jaren als projectleider.  Ze ging met keramiek werken en lassen bij de  Vrije Academie en ontdekte daarna het vilten. Ze werkt veel in opdracht en dan bezoekt zij de locatie. Daarna vloeien architectuur en wandtextiel samen.

Ze maakt ook sjaals en en bijzondere lijkwades, als zacht en persoonlijk alternatief  voor een kist. Nora heeft een atelier in Amsterdam en exposeert regelmatig.

U wordt van harte uitgenodigd om deze expositie te bezoeken. De kunst is elke zaterdag- en zondagmiddag te bewonderen en te kopen van 13.30 – 16.30 tot en met zondag 3 september 2023. Toegang is gratis.