Elise Eekhout laat zien hoe ze tekst en beeld met elkaar laat communiceren. In haar schilderijen verweeft ze haar droombeelden met de teksten die haar inspireren. Bezoek deze bijzondere expositie en kom naar haar lezing ‘Inspiratie en Creatie’ op zondag 4 juni om 14:30 uur in Kunsthalte 6!

 

Elise Eekhout (1976), geboren in Kwintsheul, is van jongs af aan gefascineerd door letters. Hoe die kleine tekens, zodra je kunt lezen, je meevoeren naar een betekenisvolle wereld achter de letters. Vanuit deze fascinatie wil Elise laten zien hoe tekst en beeld in haar hoofd door elkaar lopen. In haar sfeervolle schilderijen schrijft ze teksten met bladgoud en bladzilver dat het licht steeds op een andere manier weerkaatst. Hierdoor komt het schilderij tot leven en ziet het er steeds weer anders uit Speciaal voor deze expositie heeft Elize zich laten inspireren door teksten van de Westlandse dichter Joop Alleblas.

 

Elise Eekhout is opgeleid aan de kunstacademie St. Joost in Breda en startte tijdens haar studie haar ontwerpbureau 2 MAAL EE. Sinds 2020 werkt ze als professioneel kunstenaar. Haar letterkunst was te zien in het Scryption Museum in Tilburg en het Meermanno Museum in Den Haag. In 2021 inspireerde ze een componist/pianist in New York tot het maken van een uniek muziekstuk. Ook was haar werk in 2021 te zien op een aantal exposities in India.

 

U wordt van harte uitgenodigd om deze expositie te bezoeken. Kunsthalte 6 is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur open (Eerste Pinksterdag 28 mei gesloten, tweede Pinksterdag geopend). Gratis toegang!

 

painting words