Twee ervaren fijnschilders tonen met stillevens van groenten, vruchten en andere verstilde composities de schoonheid van het kleine en het natuurlijke.

Rineke Trompert (1950) hanteert de klassieke olieverftechniek voor haar stillevens. Zij heeft haar hele leven veel geschilderd en getekend. Vanaf 1993 deed Rineke de studie Cultuurwetenschappen en diverse schildercursussen naast haar werk en gezin. De lessen van Arjan van Gent bij het Sint Lucas Atelier in Den Haag bracht haar op het spoor van verfijnde stillevens. Het zoeken naar de juiste compositie, kleurgebruik en stofuitdrukking geeft haar veel voldoening.

Mirelle van der Wal (1960 ) is ook een fijnschilder die de klassieke olieverftechniek tot in de puntjes beheerst. Zij kreeg in 2009 schilderlessen bij Arjan van Gent als cadeau en ontdekte hoe het schilderen haar ultieme ontspanning bood. Mirelle kiest haar onderwerpen heel zorgvuldig en zoekt in haar werk naar harmonie. Ze schildert ook portretten in dezelfde techniek. Mirelle heeft regelmatig geëxposeerd in de Haagse regio en woont tegenwoordig in Zuidland.

wordt van harte uitgenodigd om deze expositie te bezoeken. De kunst is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur gratis te bewonderen én te kopen.