In Kunsthalte 6 exposeren van 7 mei tot en met 12 juni twee bijzondere kunstenaars: Els Hoonhout en Dieneke Tiekstra. Onder de titel ‘Dirty Laundry – Bits and Pieces’ worden schilderijen op bijzondere ondergronden zoals oude waszakken getoond, samen met futuristische figuren van gebruikte puzzelstukjes. Spoken word kunstenaar Sacha Bol luistert de opening op 7 mei om 15 uur op.

Els Hoonhout uit Poeldijk exposeert werken uit de series Vuile was, Zeekant en op bedrukte stoffen. Op 28 mei geeft ze een workshop Schilderen op Jute om 13.45 uur voor €25 per persoon, inclusief materialen. Op de laatste dag, 12 juni, geeft ze om 15 uur een lezing. Over haar werk zegt Els: ‘Geluk verschuilt zich in het alledaagse. De kunst is dit te zien en ervan te genieten. Els probeert in haar werk het alledaagse, de mens met al zijn gedoe, te vangen in een moment. Daarbij maakt ze bewust gebruik van de ondergrond en de dialoog hiervan met het onderwerp. Els wil de kijker prikkelen en verwonderen. Verwondering laat je kijken met je hart.’ Hoonhout, (1960) die ook theaterdocent is, exposeert regelmatig binnen en buiten de regio; haar werk bevindt zich in collecties van bedrijven, kunstuitleen en particulieren.

Dieneke Tiekstra (1957) is een bekroond kunstenaar uit Rijpwetering. Zij geeft op 15 mei een lezing over haar werk. Met dit werk wil ze op een speelse, directe manier complexe vragen onderzoeken. Haar beelden, gemaakt van gerecyclede puzzelstukjes, zijn hybride wezens die vragen oproepen als: Wordt de mens meer machine en de machine meer mens? Verdwijnen we in de toekomst in digitale fragmenten van wolken? En wat doet dat met onze identiteit? De vorm, gefragmenteerde beelden, volgt de inhoud, de mens in eeuwige beweging. Tiekstra is mede-eigenaar van galerie Rueb&Tiekstra (www.galerierueb-tiekstra.nl) en exposeert in binnen- en buitenland.

De opening van ‘Dirty Laundry – Bits and Pieces’ is op zaterdag 7 mei om 15.00 uur. Kunsthalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie zie www.kunsthalte6.nl. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.